Helal Sertifikasyonu

İslami kurallara uygun, sağlıklı ve hijyenik olarak hazırlanıp, tüketicilere sunulan gıdalara helal gıda denir.  

Helal Sertifikası nedir?

Tarafsız bir kurumun, söz konusu ürünün helal standartlarına uygunluk açısından denetlenmesini ve belgelendirilmesini kapsayan bir yöntemdir. Gıdalarda helal olma şartı ile birlikte, sağlığa uygunluk ve saflık da olması gereken şartlardır. 

Helal sertifikasına neden ihtiyacımız var?

Helal sertifikalandırma; Müslüman tüketici için, kabul edilebilir gıdanın ve tüketilebilir ürünün üretilmesi için gereklidir. Bu konu, dünyadaki tüm Müslümanları ve helal ürün yemeyi tercih eden diğer milyonlarca insanı kapsamaktadır.

Helal Sertifikalandırma,

Ürünlerin (katkı maddeleri de dahil) hazırlama ve işleme yöntemlerinin; helal olma, temizlik ve sağlık şartlarına uygunluğunun denetimini sağlar,
Gıda güvenliği yönetim sistemleri (Örn. ISO 22000, FSSC 22000, HACCP, BRC, IFS, vb.) konusunda yetkin ve yeterliliği kanıtlanmış (atanmış denetçiler) ve helal denetim eğitimi almış kişilerce denetlenmesini sağlar,
Ürünün ve üreticinin İslam ticareti içerisindeki tanınılırlığının artırılmasını sağlar,
Helal Derneği, helal ve güvenli ürün talebinin karşılanması amacıyla bu konuda yöntem, sistem ve standart geliştiren Konya merkezli bir kuruluştur. Helal Derneği, The International Halal Integrity Alliance (IHI Alliance) üyesidir. Ayrıca, West Africa Islamic Economic Forum (WAIEF) tarafından da karşılıklı tanıma anlaşması bulunmaktadır. Yurt içi ve yurt dışı Helal eğitimleri de yürütmekte olan Helal Derneği'nin, Japonya, Gürcistan, Ürdün ülkeleri gibi yurt dışında da helal belgelendirme faaliyetleri bulunmaktadır.