COVİD-19 SALGINI SÜRESİNCE HİZMETLERİMİZİN OPERASYONU VE PERFORMANSI

Hizmetlerimizin performansını sağlama konusunda kararlılıyız.

Değerli Müşterimiz,
Olağanüstü zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde, Control Union olarak sunduğumuz tüm hizmetlerle müşterilerimize destek sağlamaya devam edeceğimizi bildirmek isteriz. Ülkemiz ve dünyada alınan Covid-19 yasal önlemleri çerçevesinde hizmetlerimiz her alanda devam etmektedir.
Siz değerli müşterimize sunduğumuz hizmetlerin seviyesini korumaya çalışırken; personellerimizin, paydaşlarımızın ve toplum sağlığının önceliğimiz olduğundan Covid-19’un yayılmasını önlemek için bazı önlemler aldık.
Bilindiği üzere; hastalığın yayılmasını kontrol altına almak için çok sayıda ülke kendi içerisinde karantinaya girmiş veya kısıtlı dolaşım uygulamaktadır.
Bu kısıtlamalar göz önünde bulundurularak, ofis personellerimizin çoğu için evden çalışma politikası uyguladık ve mevcut durumda en iyi şekilde hizmet sağlamak amacıyla her departmandan kısıtlı sayıda personelimiz ihtiyaçlarınıza çözüm sağlamak için vardiyalı olarak ofislerimizde bulunmaktadır. Ayrıca, laboratuvarımız ülkemizde uygulanan sosyal mesafe kurallarına uymak ve operasyonların sürekliliğini sağlamak için vardiyalar halinde kesintisiz faaliyet göstermektedir.
Gözetim hizmetlerimiz dahilinde; kısıtlama veya yasak gelene kadar gözetim sörveylerimizi limanlarda virüse karşı aldığımız önlemler sayesinde mümkün olduğunca etkili bir şekilde seferber etmeye devam edeceğiz. Bununla birlikte, süreç boyunca karşılaşabileceğimiz muhtemel engelleri belirtmek isteriz.

•Personellerimizin gözetim alanlarına (limanlar, depolar, silolar, sıvı terminalleri vb.) ulaşmasını engelleyebilecek kontroller, karantina uygulamaları veya dolaşım kontrolleri.
•Devlet dairelerinin veya ilgili makamların kapatılması nedeniyle alınamayan gerekli izinler veya belgeler.
•Kendi sınırlı kapasiteleri veya yetkileri nedeniyle kargo hizmetlerinden yararlanamama

Belgelendirme faaliyetlerimizle ilişkili olarak ise belirtmek isteriz ki; Covid-19'un hızlı yayılmasını azaltmak için çoğu hükümet tarafından uygulanan yasaklar/karantina uygulamaları, belgelendirme kuruluşlarının yerinde denetimler yapma yeteneğini ciddi şekilde kısıtlamaktadır.
Yaşadığımız istisnai krizde, birçok standart sahibi sertifikasyon süreçlerini geçici olarak kolaylaştırmak  ve mevcut kriz bağlamında belgelendirmenin sürekliliğini sağlanmasına olanak sağlamak için farklı adımlar atmıştır. Bu adımların Control Union tarafından uygulanmasına ilişkin ayrı bir iletişim ile tarafınıza bilgilendirmeler gerçekleştirilecektir.
Her türlü koşulda, her zaman olduğu gibi, hizmetlerimizin performansını sağlama konusunda kararlı olduğumuzdan ve size hizmet sağlama taahhüdümüzü engelleyebilecek durumlardan daima haberdar olacağınızdan emin olabilirsiniz.
Bununla birlikte, bazı hizmetlerimizin ertelenmesi veya yeniden planlanmaya ihtiyaç duyulduğu istisnai durumlarda; işe dair yönlendirmenizi ve kararınızı öğrenmek amacıyla, taahhüt ettiğimiz hizmet sağlama tarihinden önce size bildirimde bulunacağız.

Anlayışınız için teşekkür eder, bu zor zamanlarda güvenle ve sağlıkla kalmanızı dileriz.
Her zaman olduğu gibi sizlere hizmet vermeye devam edeceğiz.

Saygılarımızla,

Fahrettin Söner  
Genel Müdür